Net als in 2008 heb ik ook dit jaar weer eens een geweldige herfstbreak in de Alpen gemaakt. Samen met fotovrienden Bart en Daniël; heb ik een bezoek gebracht aan het Oberpinzgau. Een voor mij nog onbekend gebied.

Opnieuw ben ik erachter gekomen dat de herfst het allermooiste seizoen in de Alpen is. Oké, het weer zit soms tegen (net als in Nederland trouwens), maar als je geluk hebt met het weer is het ineens goed raak. De bomen laten zich van hun mooiste kant zien en de uitzichten met de vaak kakelverse sneeuw op de hoger gelegen toppen zijn perfect. De zon staat aanmerkelijk lager aan de hemel, waardoor ook foto’s die rond het middaguur worden genomen intens van kleur zijn, zonder al te grote contrasten.

In de drie dagen die we in het Oberpinzgau doorbrachten, hebben we niet al te zware touren gemaakt. De nadruk lag op fotografie. Dat heeft ertoe geleid dat we op de eerste dag weliswaar slechts ca. 800 hoogtemeters hoefden te overbruggen, maar wel 11,5 uur onderweg waren met zo’n tweehonderd foto’s per persoon op ons geheugenkaartje. Zowel de zonsopkomst als de zonsondergang hebben we die dag in de buitenlucht meegemaakt.

Nu ik weer terug ben, kan ik weer aan de slag met selecteren, ordenen en lichte nabewerkingen. Gelukkig zijn de foto’s van de afgelopen zomervakantie inmiddels online te vinden, dus daar heb ik geen omkijken meer naar.