TWEEDUIZENDTIEN… het is begonnen. Nog zonder te weten wat het jaar gaat brengen, heb ik er zin in. De milleniumwisseling kan ik me nog herinneren alsof het gisteren was, en nu is het alweer tien jaar later. Het begrip ‘tijd’ is soms moeilijk te bevatten…

2009 Was een mooi jaar. Een jaar van een prachtige vakantie naar het winterse Finland, een paar weekendjes naar de Ardennen, een mooie zomer in de Alpen en nog een bezoek aan Berlijn om het af te maken. Allemaal plekken om heerlijk te ontspannen en actief bezig te zijn ineen. Ontspannen was zo nu en dan ook nodig, want het afstuderen, wat uiteindelijk in juni is voltooid, eiste zijn tol. Van een avondje thuis op de bank hangen was lange tijd geen sprake. Hebben we eindelijk een ruim huis met een relaxte bank, maak ik er nauwelijks gebruik van… En ook na juni bleef het druk, net als het de komende maanden zal worden trouwens. Dat ondernemen slokt liters vrije tijd op. Gelukkig krijg je er ook een hoop voldoening voor terug…

Door de drukte is ook het fotograferen enigzins naar de achtergrond verdrongen. Nog steeds staan niet alle foto’s van de zomervakantie online, en aan de selectie van Berlijn moet ik nog beginnen. Beschamend, denk ik soms. Ik heb dan ook met mezelf afgesproken voorlopig niet meer met de camera op pad te gaan tot ik weer bij ben met het ordenen.

Toch kriebelt het steeds meer om de camera weer tevoorschijn te halen. De Lichttoren blijft lonken op heldere avonden. Nog steeds heb ik geen beelden van na de renovatie. De winter is ingevallen, en dat levert eveneens prachtige beelden op. Afgelopen maandag reed ik over de dijk Enkhuizen – Lelystad. De zon was net onder gegaan en het IJsselmeer was rustig. De skyline van Enkhuizen, met de kerken, de Drommedaris en de vele masten van de haven weerspiegelde nagenoeg perfect in het spiegelgladde water. Had ik op zo’n moment m’n camera maar bij me…